FAQ

Am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai nevoie, de la cine suntem, cum vrem să te ajutăm în planurile tale zilnice și care este modul de funcționare al serviciului Citylink!

faq
Ce este Citylink?

Citylink este un serviciu dezvoltat de Concept Apps Development SRL.

Suntem o companie locală cu 7 ani de experiență în industria de software și dorim să aducem bucureștenilor mai mult timp liber și posibilitatea de a călători rapid cu ajutorul a 350 de biciclete ce pot fi închiriate în 3 zone de relaxare foarte vizitate din oraș:

 • Parcul Bazilescu
 • Piața Victoriei (lângă Parcul Kiseleff și Muzeul Național de Geologie)
 • Piața Montreal (lângă Piața Presei Libere și Parcul Herăstrău)

În curând vom extinde rețeaua de puncte cu alte zone de interes. Am denumit serviciul Citylink pentru că vrem să conectăm orașul, pentru tine, printr-o variantă simplă și rapidă de a călători prin București evitând traficul, la costuri foarte mici.

Ce fel de biciclete pot închiria?

Viața citadină aduce multe clipe pline de stres, generate de activitatea cotidiană, uneori de prea mult timp la job, cu tot mai puțin timp alocat bucuriei de a te relaxa în natură sau la plimbare. Ne-am dorit ca experiența pe care ți-o vom oferi sa fie de calitate, așa că am ales ca întreg serviciul să ajute de pedalatul din plăcere: bicicleta noastră e excelentă, e foarte confortabilă, robustă și silențioasă

 • cadrul este universal din oțel, unisex, poziția verticală, comodă
 • mărimea este 505mm, universală, adecvată înălțimii persoanelor peste 14 ani din zona europeană
 • furca din oțel oferă siguranță în utilizare, e intuitivă pentru începători, are elasticitate suplimentară și absoarbe vibrațiile din rulare plus o masă redusă
 • frâna dublă față v-brake ușor de dozat, fără pericol de blocare bruscă, recomandată începătorilor în ture recreaționale
 • frâna spate tip torpedou este familiară unei zone largi de bicicliști amatori, sigură și extrem de eficientă pe vreme umedă
 • angrenajul și pinionul sunt responsabile pentru un raport de transmisie considerat ideal pentru deplasări citadine și abordarea unor pante ușoare
 • aparătorile pentru noroi, integrale din oțel, permit deplasare și pe vreme rea sau prin parcuri unde apa mai balteste, nu va lăsa urme pe haine și se pot face deplasări la costum
 • protecția cu care este prevăzut lanțului va reduce riscul de agățare a pantalonilor
 • portbagajul spate, de tip clemă cu arc este dublat de un coș din oțel, în față, confortabil și generos pentru transportul bagajelor de mici ca geanta sau rucsacul

Sperăm că te-am convins, hai acum la plimbare cu Citylink!

Cu ce este diferit Citylink de alte servicii similare?

În primul rând, avem cele mai noi biciclete din oraș, rulează excelent și te poți bucura de oraș fără grija bicicletei. Și îți oferim un preț convenabil de 5 lei pe oră iar dacă ai nevoie de bicicletă pentru o durată mai lungă, suntem cel mai atractiv serviciu din București, cu doar 20 lei pe zi de închiriere.

Ne găsești în zone foarte căutate, în parcuri și pe rutele favorite ale bicicliștilor, de unde ai legături excelente cu tot orașul. Poți preda bicicleta la oricare centru Citylink, în funcție de nevoile tale și vom extinde stațiile Citylink în perioada următoare.

Apoi, ne-am gândit să nu mai folosim cash, totul să fie online, de pe card, din aplicația mobilă Citylink. În plus, nu vei aștepta niciodată la centrul de închiriere pentru a completa documente sau pentru a ridica acte de identitate. Totul se încarcă o singură dată, în aplicația Citylink.

De unde instalez aplicația Citylink?

citylink appAccesează pagina www.citylink.ro de pe un telefonul tău cu sistem de operare Android sau iOS și alege linkul către magazinul de aplicații. Instalează aplicația și urmează pașii pentru a-ți activa un cont.

Voi plăti pentru instalarea aplicației?

Nu vei fi taxat, aplicația este disponibilă gratuit în magazinele de aplicații.
Vei fi taxat doar cu acceptul tău, atunci când alegi să închiriezi o bicicletă Citylink, la cel mai avantajoase tarife din București.

Cine poate închiria o bicicletă?

Poți închiria o bicicletă dacă ai peste 14 ani, o carte de identitate validă (sau pașaport) și un card bancar activ.
Instalează mai întâi aplicația mobilă Citylink de pe www.citylink.ro și activează-ți un cont în aplicație, după care poți închiria o bicicletă.

Pot închiria o bicicletă pentru copilul meu?

Desigur, serviciul permite închirierea unei biciclete pentru tine și a încă uneia pentru un copil.
Deschide aplicația Citylink, alege Închirierea unei biciclete de la stația dorită de tine și solicită agentului Citylink încă o bicicletă la scanarea codului QR din aplicație.

A doua bicicletă va fi taxată similar cu bicicleta folosită de tine, la tarifele standard de 5 lei / oră și 20 lei / zi de utilizare.

Cum închiriez o bicicletă?

citylink appE simplu:

 • Instalezi aplicația Citylink pentru telefonul tău cu sistem de operare Android sau iOS, de pe www.citylink.ro
 • Îți faci un cont în aplicație (atunci ne trimiți și o poză a actului de identitate), introduci datele cardului bancar valid
 • Gata, din acel moment poți alege să închiriezi din aplicație o bicicletă, alegând centrul de închiriere dorit de tine.

Când vei alege un centru de închiriere, aplicația îți va afișa pe ecran un cod special QR, pe care trebuie să îl prezinți colegului nostru de la centrul de închiriere.

Acesta va verifica corectitudinea codului și îți va preda o bicicletă în stare optimă de funcționare.
Doar atunci va începe și durata de închiriere a bicicletei, ce va fi ulterior taxată de noi.

Pot rezerva o bicicletă?

Poți verifica oricând, în aplicația Citylink, numărul de biciclete existente la centrele Citylink, pentru a-ți planifica corect plimbarea.
Trebuie apoi să te prezinți la centrul dorit pentru închiriere.

Cât timp pot ține o bicicletă închiriată?

Programul nostru de lucru, la centrele de închiriere, este 08:00 – 20:00, zilnic.
Poți folosi bicicletele noastre oricând în acest interval, dar nu poți să păstrezi o bicicletă peste noapte. Trebuie să le predai înainte de terminarea programului.

Nu uita, dacă folosești bicicleta mai mult de 4 ore, costul va fi unul fix de 20 lei!

Cand voi fi taxat pentru închiriere?

După ce folosește bicicleta Citylink, te așteptăm să o predai la un centru de închiriere până la terminarea programului de lucru.
Colegii care vor prelua de la tine bicicleta vor accepta finalizarea perioadei de închiriere și tot atunci se vor deduce de pe cardul tău costurile închirierii.

Cum plătesc utilizarea serviciului?

Pentru a putea închiria o bicicletă, trebuie să parcurgi pașii de creare a unul cont în aplicația mobilă Citylink, disponibila pentru telefoanele cu sistem de operare Android și iOS.

În cadrul aplicației trebuie să introduci datele unui card bancar valid din care vom deduce, în viitor, costurile asociate închirierii de servicii Citylink.

Vom deduce sume de pe cardul bancar doar la încheierea unei închirieri, când vei preda bicicleta angajaților Citylink.

Unde sunt centrele de închiriere?

Găsești 350 de biciclete ce pot fi închiriate în 3 zone de relaxare foarte vizitate din oraș:

 • Parcul Bazilescu
 • Piața Victoriei (lângă Parcul Kiseleff și Muzeul Național de Geologie)
 • Piața Montreal (lângă Piața Presei Libere și Parcul Herăstrău)

În aplicația Citylink poți verifica numărul de biciclete disponibile la orice moment de timp.

Unde pot circula cu bicicletele?

Poți folosi biciclete Citylink oriunde în București, singura condiție este să le aduci înapoi la oricare dintre centrele de închiriere până la finalul programului de închiriere.
Dacă dorești să parchezi bicicleta undeva în oraș, trebuie să știi ca responsabilitatea este integral a ta, în caz de furt vei fi obligat să plătești contravaloarea unei biciclete (raportat la prețul de achiziție a acesteia).

Nu uita, responsabilitatea modului de circulație pe drumurile publice este a ta, să conduci prudent și respectând legislația în vigoare!

Start typing and press Enter to search